Webbredaktör

Om IFAU

Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU) är ett statligt forskningsinstitut med ca 50 anställda. IFAU utvärderar arbetsmarknads-, utbildnings- och socialförsäkringspolitik samt genomför studier av arbetsmarknadens funktionssätt. Institutet ligger i nära anslutning till Uppsala universitet och är en mycket stark forskarmiljö med fokus på empirisk arbetsmarknadsforskning. Ambitionen är att skapa bästa möjliga kunskapsunderlag för den politik som direkt eller indirekt berör våra forskningsområden. Vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt och mångsidiga arbetsuppgifter i en kreativ och trevlig miljö.

Webbredaktör

IFAU söker en webbredaktör som kommer att arbeta nära institutets kommunikationsansvarige och rapportera direkt till generaldirektören. Du kommer att delta i arbetet med att planera, genomföra och utvärdera myndighetens externa och interna kommunikation. Rollen innebär såväl självständigt arbete som deltagande i flera interna och externa nätverk med många kontaktytor. Du ingår i en sammansvetsad grupp på den administrativa avdelningen och stödjer vid behov övriga administratörer inom respektive områden.

Arbetsuppgifter

 • Löpande arbete med utveckling och drift av IFAU:s externa och interna webbsidor
 • Underhåll av IFAU:s grafiska profil
 • Skapa innehåll i institutets sociala medier (Twitter/LinkedIn) i samarbete med kommunikationsansvarig
 • Samordna publicering av myndighetens forskningsrapporter (viss korrekturläsning, layoutkorrigering, kontakter med tryckeri med mera)
 • Utföra omvärldsbevakning inom webb och sociala medier, säkerställa efterlevnad av tillämpliga regelverk (främst GDPR-lagstiftningen och Tillgänglighetsdirektivet)
 • Tillsammans med kollegor hantera kontakter i relation till externa leverantörer inom kommunikationsområdet samt vid upphandlingar/förfrågningar om avrop och samordning av hängavtal
 • Bidra till hanteringen av allmänna administrativa frågor

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som webbredaktör på IFAU krävs det att du har:

 • Relevant utbildning och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Goda kunskaper i webbpubliceringsverktyg, MS Office och Adobe Acrobat
 • Mycket god språklig kompetens och behärskar svenska obehindrat i tal och skrift
 • Fallenhet för och/eller erfarenhet av administrativa uppgifter

Som person är det viktigt att du är strukturerad och noggrann men även kreativ, har ett eget driv och god samarbetsförmåga, är prestigelös, tycker om eget ansvar och är rak och tydlig i din kommunikation.

Meriterande

 • Akademisk examen inom kommunikationsområdet
 • Kunskap i Episerver/Optimizely
 • Erfarenhet av att driva projekt inom webbutveckling, tillgänglighetsanpassning av webb och pdf samt enklare bildbehandling
 • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av arbete på en statlig myndighet, gärna i en forskningsmiljö

Om anställningen

Anställningsform och omfattning: Tillsvidareanställning, heltid. IFAU tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar IFAU med Randstad AB.

Ansökan sker på https://www.randstad.se/jobb/webbredaktor_uppsala-kommun_201436484/ senast 2023-06-07. Vid frågor angående rekryteringen kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Linnea Holmström, linnea.holmstrom@randstad.se.

 

IFAU värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Efter avslutad rekrytering kommer IFAU att få en förteckning över samtliga sökanden samt alla deras ansökningshandlingar. IFAU är därmed personuppgiftsansvarig för dessa överlämnade uppgifter. IFAU gallrar sedan ansökningshandlingarna två år efter avslutad rekryteringsprocess. IFAU är en statlig myndighet och ansökningshandlingar är därför offentliga allmänna handlingar.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar IFAU med Randstad AB. Ansökan sker på https://www.randstad.se/jobb/webbredaktor_uppsala-kommun_201436484/ senast 2023-06-07. Vid frågor angående rekryteringen kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Linnea Holmström, linnea.holmstrom@randstad.se.