Forskningsområden
  •  
Visa Ämnen

Om webbplatsen

Om webbplatsen

Tillgänglighet

Denna webbplats är byggd för att vara tillgänglig för så många som möjligt. Det ska inte spela någon roll om du sitter vid en äldre dator, har en mindre skärm eller har någon form av funktionsnedsättning, tillfällig eller permanent. Du ska ha möjlighet att använda denna webbplats oavsett dina tekniska eller personliga förutsättningar.

Lyssna

Det är möjligt att lyssna på vår webbplats. Du når funktionen via länken "Lyssna" som finns mellan rubrik och text.

Så använder du lyssna-funktionen.

Snabbkommandon

Följande snabbtangenter används:

  • 0 Om webbplasten
  • 1 Startsida
  • 4 Sök
  • 7 Kontakt

Hur du aktiverar snabbtangenter beror på vilken webbläsare och vilket operativsystem du använder. Under Windows och Linus ska du hålla ned Alt-tangenten och samtidigt trycka den önskade snabbtangenten medan Mac använder Ctrl+snabbtangent. Eventuella lokala variationer kan förekomma per webbläsare.

Kontraster, teckensnitt och textstorlek

Du kan ändra kontraster, teckensnitt och textstorlek. Om du tycker texten på sidorna är för liten eller för stor kan du enkelt ändra den med din webbläsares inbyggda funktioner. I de flesta moderna webbläsare gör du detta genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. I annat fall hittar du alternativ för att ändra textstorleken i webbläsarens meny.

Nedladdning av filer

IFAU:s alla publikationer och många inbjudningar är i pdf-format. För att öppna pdf-filer krävs programvaran Acrobat Reader som är gratis och kan laddas ner hos leverantören. Microsoft Word Viewer är ett gratisprogram som gör det möjligt att läsa Word-dokument för dem som inte har Microsoft Word. För att spara hem en fil på t.ex. en hårddisk, högerklicka med musen på länken och välj Spara mål som. Ge filen ett namn och välj var den ska sparas.

Copyright och innehåll

IFAU står bakom all information som finns på webbplatsen. Om inget annat anges, får innehållet på IFAU:s webbsidor användas fritt, förutsatt att källan anges. Det är alltså tillåtet att ladda hem våra publikationer m.m. i pdf och publicera dem på andra webbplatser.

Teknik

Denna webbplats är byggd för att följa aktuella webbstandarder. Det innebär att XHTML används för att strukturera innehållet, och att CSS (stilmallar) används för att kontrollera hur innehållet presenteras (färger, storlekar, var olika ytor ska placeras på sidan). De allra flesta webbläsare hanterar detta på ett bra sätt. Om din webbläsare är äldre eller inte har fullt stöd för CSS, får du en oformaterad, men fullt funktionell, version av webbplatsen.

 


Publicerad av:

Margareta Wicklander

Senast uppdaterad:

2018-08-22