Forskningsområden
  •  
Visa Ämnen

IFAU söker forskare

Vi söker juniora och seniora forskare med inriktning mot arbetsmarknads- och utbildningsekonomi.

Arbetsuppgifter

IFAU bedriver policyrelevant forskning inom arbetsmarknads-, utbildnings- och socialförsäkringsområdet. Som anställd på IFAU har du tillgång till registerdata och möjlighet att initiera och genomföra forskningsprojekt inom dessa områden. Vår målsättning är att via ledande och policyrelevant forskning bidra till en bättre samhällsutveckling. IFAU:s forskare publicerar och deltar i vetenskapliga tidskrifter och konferenser regelbundet. Som forskare på IFAU samarbetar du med engagerade kollegor och har en nära dialog med departement, myndigheter och andra organisationer som är relevanta för vårt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är disputerad eller inom kort kommer att disputera i nationalekonomi och har en stor forskningsmässig potential. Du har ett dokumenterat intresse för empirisk policyrelevant forskning inom IFAU:s forskningsområden och ett intresse för att sprida dina forskningsresultat i olika sammanhang. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som exempelvis samarbetsförmåga.

Meriterande

Det är meriterande om du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Akademiska publiceringar är meriterande liksom din förmåga att attrahera externa anslag, att utveckla svenska och internationella nätverk samt leda forskningsprojekt. Det är vidare meriterande om du har en forskningsinriktning som bidrar till IFAU:s samlade forskning. Dina meriter kommer att värderas i relation till den tid som förflutit sedan du disputerade. Lön sätts utifrån kompetens.

Varaktighet och omfattning

Befattningen är tills vidare med en inledande provanställning på sex månader. Omfattningen är 100 %. Tillträde sker efter överenskommelse.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta generaldirektör Maria Hemström Hemmingsson, tel.nr.018-471 70 89. Facklig företrädare för Saco är Ulrika Vikman, tel.nr. 018-471 70 85.
Mer information om vår verksamhet hittar du på www.ifau.se. Personuppgifter som lämnas i samband med ansökan behandlas enligt dataskyddsförordningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning och exempel på din senaste forskning senast den 29 november 2019. Din ansökan ska tydliggöra varför du är intresserad av att arbeta på IFAU och vilka forskningsområden du är särskilt intresserad av. Intervjuer kommer att ske under januari och februari i antingen Uppsala eller Stockholm. Märk ansökan med dnr 193/2019 och skicka den via e-post: ifau@ifau.uu.se.
IFAU värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.


Publicerad av:

Sofia Malmer

Senast uppdaterad:

2019-10-25