IFAU söker junior arbetsmarknadsforskare

Vi söker en junior forskare i nationalekonomi med inriktning mot arbetsmarknadsekonomi och arbetsmarknadspolitik.

Arbetsuppgifter

Som juniorforskare i arbetsmarknadsekonomi bedriver du självständig regsterbaserad forskning om svensk arbetsmarknad och arbetsmarknadspolitik. Genom policyrelevant forskning bidrar du till en långsiktig kunskapsuppbyggnad inom ramen för IFAU:s uppdrag och vår målsättning om kunskap för en bättre samhällsutveckling.

IFAU:s forskare publicerar regelbundet i vetenskapliga tidskrifter och sprider sin forskning till policyintresserad publik i Sverige. Som junior forskare på IFAU samarbetar du med engagerade kollegor och har en nära dialog med departement, myndigheter och andra organisationer som är relevanta för vårt uppdrag.

Kvalifikationer

Du ska nyligen, för högst fem år sedan, ha avlagt doktorsexamen inom arbetsmarknadsekonomi. Du har dokumenterad erfarenhet av empirisk forskning med svenska registerdata, har hög akademisk potential och ett intresse av att självständigt bedriva forskning om svensk arbetsmarknadspolitik.
  
Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet med betoning på exempelvis samarbetsförmåga.

Meriterande

Akademiska publiceringar är meriterande liksom förmågan att utveckla svenska och internationella nätverk. Det är också meriterande om du tidigare har bedrivit forskning om och utvärdering av insatser som ges av Arbetsförmedlingen eller andra aktörer inom den aktiva arbetsmarknadspolitiken.

Dina meriter värderas i relation till den tid som förflutit sedan du disputerade. Lön sätts utifrån kompetens.

Varaktighet och omfattning

Befattningen är tills vidare med inledande sex månaders provanställning. Omfattningen är 100%. Tillträde 2024-08-15 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-07.  Ansökan ska innehålla meritförteckning, personligt brev som beskriver varför du söker tjänsten samt dina framtida forskningsintressen och högst tre exempel på forskning och policyutvärderingar. Ange också kontaktuppgifter till minst två referenspersoner. Märk ansökan med dnr 112/2024 och skicka den via e-post: ifau@ifau.uu.se.

Urval sker löpande och relevanta sökande kan bjudas in till intervju redan under pågående ansökningsperiod. (Löpande tillsättning tillämpas dock ej.)

IFAU värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att kontakta vikarierande generaldirektör Martin Söderström, tel. 018-471 60 53. Facklig företrädare för Saco är Olof Rosenqvist, tel. 018-471 60 50.

Personuppgifter som lämnas i samband med ansökan behandlas enligt dataskyddsförordningen.